Du och din familj har precis köpt ett äldre hus, där badrummet både är litet och i dåligt skick, då behövs det att man bestämmer sig för att renovera badrummet göteborg. Intill badrummet finns en större tvättstuga, även den i modell äldre med gamla maskiner. Här har du stora möjligheter att göra om badrummet och tvättstugan till ett stort modernt badrum, där även tvättmaskin, torktumlare med mera får plats. Det som är riktigt bra är att VVS, el och avlopp redan är draget, därför behövs det endast en kontroll om dessa fungerar som de ska. Om något behöver bytas ut eller förlängas, kan de som är utbildade inom dessa områden fixa det smidigt. Det första som ska göras är att ta bort alla gamla vitvaror och forsla bort dem till en återvinningscentral.Nyrenoverat badrum

Gör det du kan själv 

Att riva väggar och ta bort tapeter eller kakel, klarar du säkert av själv, men glöm inte bort att ta reda på vilka väggar som är bärande, för dem kan du inte bara riva ner hur som helst. Det bästa är att ta hem en besiktningsman innan du börjar röja väggar. Det kommer vara ett slitsamt jobb, därför bör du ta i beräkningen att det kommer att tid, men det är det värt. När alla väggar, kakel med mera är borta, kan du se hur det nya badrummet kan planeras. När du ska göra en skiss över det nya badrummet där även tvättavdelningen ska få plats, är det bäst att be någon som är kunnig på VVS, el och avlopp att hjälpa dig. När det är gjort kan du planera var du ska placera toalett, dusch osv. Har du tur kan du få plats med ett bubbelbad, det vore riktigt skönt och lyxigt. Efteråt är det dags att ta en titt på internet där du hittar flera olika företag som säljer badrumsinredning. Du har förmodligen fått ett lånelöfte från din bank hur mycket du får låna för detta ändamål, och då gäller det att lägga mest pengar på det som är det viktigaste för dig – kanske är det egentligen att renovera köket i varberg. 

Börja installera 

När du har hittat alla vitvaror, kakel, golv och annat som du vill ha, beställer du hem det. Nu behöver du hjälp från en firma som kan koppla in det som behöver el och vatten. En sådan firma hittar du också lättast på nätet. Det brukar gå snabbt för dem som sysslar med detta varje dag, och snart har du de viktigaste sakerna på plats. Har du valt kakel är det något som du kan montera själv och det är bra om det är gjort innan vitvarorna sätts på plats. Golvet kan du också lägga själv, oavsett om du ska ha en vanlig plastmatta eller kakel där med. Vill du som så många vill ha i dag, golvvärme, då måste du be en elektriker om hjälp. Till slut har du ditt fina badrum med tvättavdelningen som du kan inreda med växter, doftljus och andra trevliga saker.